Bij permanente make-up, ook wel micropigmentatie genoemd, brengen we met speciale apparatuur pigmenten in de huid. De kleuren worden vooraf en in overleg gekozen. Permanente make-up kan worden toegepast op wenkbrauwen, oogleden en lippen. Het aanbrengen van permanente make-up moet heel zorgvuldig gebeuren. Bij de geregistreerde schoonheidsspecialist worden deze behandelingen uitgevoerd onder strenge hygiënische voorwaarden en volgens de richtlijnen voor Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu.

Permanente make-up kan worden toegepast op:

 • Wenkbrauwen
  • corrigeren van de wenkbrauwen
  • bij minder of ontbreken van wenkbrauwhaartjes
 • Ogen
  • inkleuren van een eyeliner
  • inkleuren bij het ontbreken van wimpers
 • Lippen
  • inkleuren van de liplijn
  • corrigeren van de liplijn bij het ontbreken van pigment of na een beschadiging
  • bij schisis (hazenlip)

Voorbereiding en behandeling

Vooraf heb je een intake gesprek waarin je uitleg krijgt over de behandeling en het te verwachte resultaat. Daarna wordt de vorm en kleur bepaald van de lipcontour, eyeliner of de wenkbrauw. Vervolgens wordt de kleurstof ingebracht met een naald.

Voor wie is permanente make-up geschikt?

 • voor mensen die niet tevreden zijn met de vorm van hun wenkbrauwen of lippen
 • voor mensen die weinig of tijdelijk minder haargroei hebben
 • voor mensen met alopecia (plaatselijke kaalheid)

In het geval van alopecia kan, in overleg met de huisarts of specialist, de behandeling aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Vraag altijd goed van tevoren de voorwaarden voor een eventuele vergoeding na bij je eigen zorgverzekeraar!

Wat doet u overwegen om te kiezen voor permanente make-up?

De redenen daarvoor kunnen zeer uiteenlopend zijn. Voor de een is het een grote stap om voor behandeling te kiezen na ziekte of operatie. Voor een ander is het een welkome aanvulling om ‘s morgens, zonder al te veel moeite en goed verzorgd, de auto in te stappen. Ook kan het zo zijn dat u, om welke reden dan ook, niet (meer) in staat bent om eigenhandig uw vertrouwde make-up aan te brengen.

Het uitgangspunt is bij permanente make-up wel altijd hetzelfde; het wordt toegepast om blijvend te kunnen vertrouwen op uw uiterlijke schoonheid.

Naast het cosmetische aspect is het medische (dermatografie) vlak ook een onderdeel van onze passie. Het verschil tussen dermatografie en permanente make-up is dat de pigmenten bij dermatografie een camouflerende functie hebben. Het wordt met een andere techniek ingezet. Hierbij is het niet de bedoeling dat er een make-up effect verkregen wordt. Het doel is de natuurlijke stand of kleur terug te krijgen in de huid.

Medische PMU behandelingen: Tepelhofpigmentatie

Tepelhofpigmentatie wordt vaak toegepast na een borstamputatie of een borstcorrectie. Hierdoor kan de areola (de tepel) gedeeltelijk of geheel weggehaald zijn.
Met tepelhofpigmentatie kunnen wij de tepel weer volledig reconstrueren door middel van micro-pigmentatie. Het resultaat zal zeer natuurlijk ogen door de driedimensionale effecten die wij bij deze behandeling toepassen. In bepaalde gevallen worden behandelingen voor tepelhofpigmentatie vergoed door uw zorgverzekering. Wij adviseren u hierover contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Resultaten eyeliner

Resultaten wenkbrauwen

Resultaten lippen