Wat is de oorzaak van vitiligo?

Vitiligo is een aandoening waarbij de pigmentcellen verdwijnen uit huid en haar. Er ontstaan melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm, die in de loop van de tijd kunnen veranderen. De oorzaak is onbekend.

Kan je zomaar vitiligo krijgen?

Bij vitiligo worden pigmentcellen door het lichaam aangevallen en kapot gemaakt. We weten niet precies wat de oorzaak van vitiligo is. Misschien speelt erfelijkeid een rol. Ook kunnen bijvoorbeeld zwangerschap, wondjes op de huid, operaties, sommige ziektes, zonnebrand en stress invloed hebben.Vitiligovlekken kunnen door de zon gevoelig worden. Als de huid beschadigt door verbranding, kan dat leiden tot het ontstaan van meer vlekken.

Hoe krijg ik mijn pigment weer terug?

Helaas kun je niets doen om ze te laten verdwijnen. Er is simpelweg geen manier om pigment dat weg is weer terug te krijgen. Wat je wél kunt doen, is voorkomen dat je nog meer witte vlekjes krijgt. Dit doe je door consequent een breedspectrum zonnefilter (minimaal SPF 30) te gebruiken.

Hoe verberg je vitiligo?

Onze Camouflage producten blijven goed zitten, ook bij zwemmen of zweten in de zon of bij het sporten. Wij hebben producten geschikt voor vitiligo te camoufleren & verzorgen. De camouflage dekt erg goed en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.