Permanente make-up wordt steeds bekender en steeds meer vrouwen (en mannen!) kiezen dan ook voor deze behandeling. Het is ook heel fijn om ’s ochtends niet meer in de weer te hoeven zijn met kwasten, eyeliner, poeders of lippenstift. Ook wel zo fijn als jij niet met elke regenbui of tijdens het zwemmen als een verzopen kat voor de dag komt. Maar wat weet jij eigenlijk van pmu? We vertellen je meer!

Écht permanent?

Pmu, zoals de afkorting van permanente make-up luidt, is mogelijk voor bijvoorbeeld je lippen, wenkbrauwen of als eyeliner. Het kan extra aandacht trekken naar verschillende elementen in het gezicht of accentueert deze juist op hele natuurlijke wijze. Anders dan de naam misschien doet denken, is het resultaat semi-permanent. Doordat de make-up in de bovenste huidlaag wordt aangebracht, zal het met de loop der tijd vervagen. Bij de een gaat dit sneller dan de ander, maar gemiddeld is dit binnen 1 á 2 jaar. Daardoor is het echt anders dan een tattoo. Bij Irisistible hebben we daarom niet alleen de mogelijkheid om de make-up te laten zetten, maar ook om deze bij te werken zodat je er weer even tegenaan kunt.

Mislukt?!

We kennen ze allemaal: de foto’s met slechte PMU-wenkbrauwen die te dun of veel te dik zijn of totaal niet bij het gezicht van de cliënt passen. Als dat zo is, duurt die 1 á 2 jaar vervagen ineens oneindig. Dat wil je natuurlijk absoluut niet. Doordat we bij Irisistible altijd eerst voortekenen en samen met jou vooraf een intake doen, is de kans klein dat het eindresultaat je niet aanstaat of totaal niet is wat je verwacht. We willen natuurlijk allebei dat jij de zaak uitloopt met een look waar je 100% tevreden mee bent.

De kleur

Met de specialist heb je een kleur bepaald en laten zetten, maar als je de volgende dag wakker wordt is de kleur ineens veel donkerder! Dit klopt. Net geplaatste PMU is altijd donkerder dan het eindresultaat. Na ongeveer drie dagen zul je al zien dat het oplicht. Ook korstjes zijn heel normaal. Deze moet je er absoluut niet af gaan pulken. Zo trek je het pigment mee. Geen zorgen, de korstjes verdwijnen binnen een paar dagen al. Even doorzetten, dus. Wie mooi wil zijn…

Niet alleen cosmetisch

Behalve de duidelijke cosmetische toepassingen, kan PMU ook in de medische wereld toegepast worden. Bijvoorbeeld het pigmenteren van de tepelhof na een ingrijpende borstoperatie. Zo wordt een tepel nagemaakt met een 3D-effect dat er natuurlijk uitziet.

Verdiep je in wat je wil

Het is zeker niet mis om voor je afspraak rond te kijken naar wat jij wilt. Als je eyeliner laat zitten, wil je die dan met een wing of gewoon boven (of juist onder) de ogen? Wil je hele warme lip-pmu of heb je liever dat het dichter bij je natuurlijke kleur zit? Helemaal niet gek om Pinterest even door te zoeken en te kijken wat je mooi vindt en wat je denkt dat jou staat! Zo kom je voorbereid naar je afspraak. Wij geven je tijdens je afspraak natuurlijk altijd een advies. We kijken naar de vorm van en kleuren in je gezicht om tot een uitkomst te komen. Wanneer kom je langs voor een afspraak?

Liefs,

Iris